Hulp nodig bij het beslissen van de juiste maat sieraad? Lees dan zeker even verder. We leggen precies uit hoe je tot jouw perfecte sieraad komt.
 

Ring

Je hebt een leuke ring bij ons in de webshop gezien, maar je twijfelt welke maat je moet nemen. 

Er zijn meerdere manieren om tot de juiste ringmaat te komen.  
Houd bij het opmeten altijd rekening met onderstaande punten:

  • Geen vinger is hetzelfde. Meet dan ook de vinger waar je de ring om wilt gaan dragen

  • De diktes van je vingers verschillen per temperatuur. Bij kou zijn ze dunner. Bij warmte juist dikker. Ook het moment van de dag kan sterk veranderen. Zo zijn ze ́s ochtends dikker dan eind van de dag. Meet daarom op minimaal twee verschillende tijdstippen op twee verschillende dagen. Dan weet je zeker dat je goed zit

  • Verder zijn er nog een aantal factoren (zoals zwangerschap, medicijnen, eetgewoonte, ziekte etc) die uitwerking hebben op de dikte van je vingers

  • Houd rekening met de dikte van de ring. Hoe groter of dikker de ring, hoe strakker hij gaat zitten. Tel daarom een halve cm extra voor je ringmaat. En bij een hele smalle ring juist een halve cm kleiner. 

  • Twijfel je tussen twee maten, kies dan voor de grootste maat

 

Opmeten bestaande ring

Heb je een ring die al goed zit? Dan kun je deze makkelijk opmeten. Leg de ring op een liniaal. Zorg dat je alleen de binnenzijde van de ring op meet. Dus niet de rand van de ring zelf. De maat die je afleest is de diameter van de ring.

In onderstaande tabel kun je kijken met welke maat dit overeenkomt.

Opmeten met touwtje of strookje papier

Mocht je nog geen passende ring hebben. Neem dan een touwtje of een dun strookje papier. Wikkel deze om de vinger en teken met een potlood af waar het touwtje of papiertje weer bij elkaar komen. Meet vervolgens de maat op tot aan het potloodstreepje.

Let wel op dat je het niet te strak meet. En dat het ook nog over je knokkel moet kunnen.

 

Armband

De armbanden uit onze collectie die voorzien zijn van een schakel zijn te verkrijgen in 4 maten.

XS = 16 cm
S   = 17 cm
M  = 18 cm
L   = 19 cm

Het bepalen van de juiste maat armband kan op 2 manieren.

1. Het meest makkelijke. Je neemt je eigen bestaande armband (die voor jou de ideale lengte heeft) en neemt deze maat.

2. Heb je geen armband dan meet je de omtrek van je pols. Dat kan met een meetlint, maar een touwtje met liniaal werkt ook prima. Je meet de pols aansluitend op. Niet te strak. Bij de gemeten omtrek tel je een paar cm bij op. Afhankelijk wat jij fijn vindt te dragen.

Strakke armband    + 1,5 cm
Normale armband  + 2cm
Losse armband       + 3cm

Nu je jouw maat hebt bepaald, kijk je welke van de 4 maten het meest van toepassing is.

 

Ketting

De lengte van een ketting is heel smaak gebonden. En is ook afhankelijk van je eigen lengte en gewicht. Onderstaande illustratie geeft de lengte indicatief weer. Wil je liever nauwkeuriger de maat bepalen? Neem dan een touwtje en houd deze op de gewenste lengte om je hals. Dit touwtje meet je vervolgens op.

Wil je een andere maat dan we aanbieden? Dat is heel goed mogelijk. Want alle sieraden worden door ons met de handgemaakt. Geef dan de juiste maat door als opmerking bij het bestelproces.

 

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

© 2019 - 2024 smukwaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel